Allt startar med en process

Måndag och veckan är full med roliga rådgivningsuppdrag för min del. Nu börjar vi få nya kunder på rekommendation av våra befintliga kunder. Ett gott betyg och det känns gott i hjärtat att vi har levererat på den nivå som vi skall och lite till.

Den här veckan fokuserar vi på effektiviseringstips i sociala medier. Jag började på en arbetsplats där flertalet av de anställda arbetade med processkartläggning. Att få fram ett nuläge på processerna kring tex ekonomifunktionen för att sedan hitta förbättringsåtgärder. En arbetsplats som jag älskade och lärde mig så mycket av. Att göra samma sak på ett annorlunda sätt vilket i slutändan sparar tid och pengar för både våra kunder och Lavendo. Det är det som det handlar om. Att göra små justeringar i en process kan spara massor av tid. Vi jobbar tex med en kvitto app från Company Expense som gör att Lavendo inte bokför kvitton alls nu för tiden. Vi har en integration som gör att alla transaktioner läses in automatiskt. En sådan liten process förändring kan spara säkert 30 000 SEK för en kund i redovisningsarvoden.

Nu skall jag gå in i ett möte med några blivande lönespecialister från Interum.  De kommer att titta på löneprocessen på Lavendo som en del i deras utbildning. Det är ett projekt som jag har sett fram emot hela sommaren att starta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *