Kreativitet och entreprenörskap

Hemma och vabbar med min son som är förkyld. Han sitter och ritar, klipper och klistrar för fullt. Funderar på min egen kreativitet. När man var liten höll man på varje dag med liknande aktiviteter. Sen blev man vuxen och man slutade med kreativa aktiviteter. Vi föddes inte strukturerade vi föddes fria fulla med fantasi. Sedan någonstans på vägen tappade man bort det. Varför blir det så? Kreativitet blomstrar av belöningar inte av straff. Den blomstrar inte om man måste ställa sig i ledet och vara och tänka som alla andra. Kanske där någonstans har vi svaret.

En kreativ person är inte bara förknippad med en konstnär eller en arkitekt. Kreativitet är att med en handling komma på något eller skapa något nytt. En kreativ person är en som lyckas skapa originella lösningar för problem. Det är även en person som undrar och ställer frågor om ämnen som ingen har tänkt på innan. I rollen som entreprenör har jag verkligen fått börja använda min kreativa sida genom att tänka annorlunda och nytt. Att få arbeta med sociala medier och branding för mitt bolag är också något nytt som verkligen får mig att utveckla min kreativa sida. Jag har kommit på att själva skrivandet ger mig mycket.

Nu skall vi gör en flöjt av sugrör. Spännande tider.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *