En rolig vecka på en redovisningsbyrå på Södermalm

Mitt mål var från början att jag inte skulle vara själv i Lavendo utan att företaget skulle bestå av flera konsulter med expert kompetens inom olika områden. Denna veckan började äntligen våra nya stjärnor på Lavendo. Denna veckan har handlat om att gå igenom rutiner och system med de nyanställda. Det har gått jätte bra och det känns bra att få nya kollegor på kontoret. I snart 3 år har jag jobbat för detta mål 7 dagar i veckan dagar, kvällar och helger. Byggt bolaget, rutiner och en kundstock. Nu har jag äntligen nått mitt mål. En redovisningsbyrå på Södermalm men duktiga konsulter. Nu är det dags att sätta nya mål.

Vi har haft 3 blivande lönespecialister från Iterum som har gjort sitt projektarbete hos Lavendo under ett par månader. De har tagit fram vår personalhandbok. Vi har träffats på vårt kontor ett par gånger och har haft veckovisa avstämningar i projektet. I tisdags var det äntligen klart och jag fick besöka skolan som ligger vid Hornstull och vara med när de presenterade projektet inför klassen och läraren Maria. Läraren är en gammal kollega till mig vilket gjorde besöket ännu trevligare. Riktigt imponerad av hur bra de framtida lönespecialisterna var när de presenterade sitt projekt. Den här personalhandboken är något jag jobbat med länge för att få klart och nu är slutprodukten äntligen här. Så tacksam för att detta äntligen är på plats.


Söderhallarna
Personalhandboken äntligen klar
People build the business

Det har verkligen hänt mycket den här veckan på Lavendo. Nu skall jag leverera ett par bokslut till innan veckan är slut. Våren är väldigt intensivt för oss redovisningskonsulter. Förutom allt löpande arbete till kommer bokslut, årsredovisningar och inkomstdeklarationer. Det blir många sena kvällar men efter 20 år i branschen så vet man att det är så är det ser ut. Till det positiva är att man får träffa sina kunder lite extra mycket på våren. Det gillar jag.

I morgon firar jag 20 år som redovisningskonsult. Mitt första arbete var på en redovisningsbyrå i Hammarbyhamnen vid Skanstull. Här står man 20 år senare och har lärt sig så mycket. Jag har träffat så mycket härliga människor och duktiga kollegor på alla mina arbetsplatser. Vissa blev vänner för livet och vissa blev mitt barns gudmödrar. Jag har träffat massor av entreprenörer som jag fått äran att hjälpa med ekonomi och rådgivning. Följt i med och motgångar. Olika branscher och olika personligheter. Jag har haft så roligt längst vägen och det har varit mycket hårt arbete. Det bästa med mitt jobb jag får lära mig nya saker varje vecka och jag får jobba med det jag gillar mest. Människor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *